AVIXI
image description

Attest permanente vorming

Het webinar is gecertificeerd voor 1,5 uur permanente vorming. Er gebeurt daarom een aanwezigheidscontrole tijdens het webinar en er wordt een afsluitende toets afgenomen. Wij bezorgen je na het webinar een attest permanente vorming dat je dient in te dienen via het ITAA-platform zodat de gevolgde uren permanente vorming in jouw elektronisch jaarverslag worden opgenomen.

Over het Webinar

Op 1 september 2021 treedt Boek 3 van het nieuw Burgerlijk Wetboek in werking, met als doel het centraliseren van de belangrijkste bepalingen inzake zakelijke rechten, deze te moderniseren en aan te passen aan de noden van de huidige maatschappij. Een aanpassing van bepaalde rechtsfiguren, zoals de opstal- en erfpachtwet uit 1824, aan de huidige vastgoedwereld en de daarmee gepaard gaande driedimensionaliteit is vandaag immers geen overbodige luxe.

In ons webinar bespreken we de impact van deze nieuwe wetgeving op je vennootschap en tonen we welke nieuwe mogelijkheden ze biedt voor jou en je onderneming op burgerrechtelijk en fiscaal vlak.

Topics die aan bod zullen komen:

  • Algemene bepalingen
  • Overgangsbepalingen
  • Wijzigingen van vruchtgebruik / voorbeeld uit de praktijk
  • Wijzigingen van erfrecht / voorbeeld uit de praktijk
  • Wijzigingen van opstalrecht / voorbeeld uit de praktijk
  • ...
Na het seminarie is er nog voldoende tijd voorzien om vragen te stellen.

Onze Sprekers

Leer onze professionele sprekers kennen.

Spreker1

Stephanie Gevaert

Legal Consultant - VGD
Spreker2

Robrecht Schoonjans

Tax Consultant - VGD